Honda e Prototype
Met een kanttekening, het zal aanvankelijk vooral gaan om (stekker)hybrides.

Dat heeft het Japanse merk uit de doeken gedaan op de Salon van Genève. Maar dat is niet het enige, want daar is ook een volledig elektrische Honda onthuld.

De Honda e Prototype, de auto is minder hoekig en dientengevolge minder stoer dan voorganger Urban EV Concept. Met 200 kilometer houdt het rijbereik niet over. Wat ook al geldt voor een elektrische auto die het merk momenteel in Amerika voert, dat is de Honda Clarity EV die een accupakket heeft met slechts 25,5 kWh, wat een rijafstand van niet meer dan 150 kilometer oplevert.

Het is te hopen dat Honda ook met ev’s komt die op de snelweg voldoende uithoudingsvermogen aan de dag weten te leggen. Verder belooft de toekomst in ieder geval veel geëlektrificeerde modellen. In 2025 moeten alle Honda’s in Europa ieder geval deels elektrisch zijn. Met uitstootnormen die steeds verder worden aangescherpt kan het ook haast niet anders.

Ook zullen er laadoplossingen worden aangeboden. Een goede keuze, want dat er wel eens moet worden opgeladen lijkt soms vergeten te worden. Menigeen staart zich blind op het rijbereik, maar de nodige verdieping in de laadtijd blijft achterwege. Honda pakt het direct goed aan en werkt met de bedrijven Moixa en Ubitricity aan bi directional charging, ofwel V2X-laders.

Beeld: Honda e Prototype op de Salon van Genève, via Autoblog


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.