Dit is de waterstofauto van Honda
Maak kennis met de FCV in zijn final form.

Het is niet alleen Toyota die zich heeft ondergedompeld in waterstofplannen, ook Honda ziet er brood in. Voorafgaand aan de Tokyo Motor Show hebben ze de productieversie van de FCV getoond.

De FCV, een naam die Toyota eveneens gebruikte voor hun conceptversie van de Mirai, is niet moeders mooiste geworden. Het front heeft de styling die je ook bij de nieuwe Civic ziet, wat op zich prima oogt, maar achteraan wordt het al wat moeilijker. We hebben nog geen foto’s vanuit andere hoeken, dus we zullen niet te hard oordelen. Waar het echter om gaat is de techniek: aandrijving door middel van waterstof.

700 km bereik

Of beter gezicht: door middel van een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit. De benodigde hardware zit op de plaats waar bij conventionele auto’s de motor + versnellingsbak is geplaatst. Specificaties geeft Honda nog niet vrij, behalve dat de actieradius op een niet misselijke 700 kilometer uitkomt. Flink meer dan de Mirai, die na 480 km het tankje leeg heeft.

Honda laat niet weten wanneer we hem op de weg gaan zien, maar dat ze grote plannen hebben met waterstofauto’s staat vast. Zijn debuut is op de Tokyo Motor Show eind deze maand. (via autoblog.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.