In 2015 mogen Japan, de Verenigde Staten en Europa de eerste waterstofauto’s van Honda en Toyota bij de dealers verwachten.

De twee autofrabrikanten zijn elk van plan om jaarlijks 1.000 auto’s op waterstof te produceren. Tot nu toe konden de alternatief aangedreven voertuigen alleen worden geleased. De doelgroep hierbij waren gemeenten en bedrijven, maar volgend jaar kunnen ook particulieren een auto met brandstofcel aanschaffen.

De sedan van Honda wordt in september van 2015 verwacht. Deze biedt een actieradius van 500 kilometer, twee keer zoveel als een doorsnee EV. Van de waterstofauto zullen 5.000 stuks over vijf jaar worden geproduceerd.

Toyota, die hun waterstof-sedan ook ergens in 2015 op de markt zal brengen, heeft grotere plannen voor de toekomst. Tegen 2020 willen zij de productie opschroeven tot tienduizenden exemplaren per jaar.

De prijs bij introductie wordt geschat op een kleine 10 miljoen yen (70.000 euro). Echter, Toyota hoopt dat zij dit bedrag kunnen reduceren tot 3 – 5 miljoen yen (21.000 – 35.000 euro) in de jaren ’20 van deze eeuw. (Via Reuters)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.