Honda FCV Concept
Volgend jaar moet na een vertraging Honda’s eerste waterstofauto op de markt komen, maar daar stopt de fabrikant niet, twee jaar later komen daar een EV en plug-inhybride bij.

Terwijl Chevrolet de ‘groene’ show stal in Detroit met de nieuwe Volt en Bolt Concept, kon Honda niks meer laten zien dan de bijgepunte FCV Concept (zie foto) die het merk eind vorig jaar ook al toonde. Het was in eerste instantie het plan om de productieversie van Honda’s waterstofauto eind 2014 al aan het publiek te tonen en in 2015 te gaan verkopen, nu is de introductie van de definitieve versie uitgesteld naar maart 2016.

Om de pijn ietwat te verzachten, maakte Honda wel een belangrijke aankondiging, zo meldt Gas2: Naast de FCV komt het merk namelijk nog met een volledig elektrische auto en een plug-inhybride. Beiden zullen in 2018 op de markt komen, mits er deze keer geen deadline gemist wordt natuurlijk. Honda liep samen met Toyota voorop in hybridetechniek met de eerste Insight en later de Civic hybride, tweede generatie Insight en de CR-Z. Hun eerste volledig elektrische auto, de FIT EV (bij ons Jazz, niet leverbaar als EV), ging onlangs uit productie vanwege een gebrek aan kopers en ook de Insight wordt niet meer gemaakt. Het merk bouwt nog wel de CR-Z en Civic en Accord Hybrid, die alle niet (meer) worden verkocht in Nederland, maar is ondertussen zijn pioniersrol kwijt. Hopelijk kan het aanstaande elektro-offensief het tij keren voor Honda.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Laat ze maar voortmaken. Ziet er goed uit, en het zou jammer zijn moest Honda de boot missen…

Ziet er veel beter uit dan die rare Toyota op waterstof. (Al blijft die brandstof een doodlopende weg, is dus pure marketing, en even laten-zien-wat-we-kunnen)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.