Al meer dan twee jaar zijn Diane Kruger (Troy) en Joshua Jackson (Dawson’s Creek) enthousiaste bestuurders van de Mercedes B-Klasse F-CELL, en daar zijn zij niet de enige in.

Alleen al in de Verenigde Staten hebben zo’n 70 F-CELL voertuigen meer dan 1,6 miljoen kilometers afgelegd. Hiermee werd 113.500 liter brandstof en bijna 270 ton CO2 bespaard. Sinds 2001 rijden er in de VS en Europa ongeveer 200 B-Klasse F-CELLs, 60 A-Klasse F-Cells, 3 Sprinter busjes en bijna 60 bussen op waterstof in de testvloot. Samen hebben deze voertuigen 9 miljoen kilometer gereden; één van deze B-Klasses heeft al 315.000 kilometer op de teller staan. Een brandstofcel blijkt hiermee dagelijks inzetbaar én durabel.

Diane Kruger en Joshua Jackson laten in een filmpje het potentieel van een brandstofcelsysteem zien. Met een B-Klasse F-CELL rijden ze naar Death Valley in Californië, één van de droogste plekken ter wereld. Hun uitdaging: overleven bij 50 graden Celsius zonder watervoorraad. De sterren gebruiken het water uit de uitlaat om te drinken en te koken.

“We zijn absoluut fan geworden van de brandstofcel. Het gebruik van de auto is zeer eenvoudig. Bij dagelijks gebruik wordt onze normale mobiliteit niet gelimiteerd. Plus, we hadden geen waterproblemen in Death Valley,” vertelt Diane Kruger. “Tanken duurt drie minuten, de actieradius is zo’n 400 kilometer en er zijn geen [schadelijke] uitlaatgassen. Gewoon perfect,” voegt Joshua Jackson toe.

Begin 2013 gingen Daimler, Ford en Nissan een samenwerkingsverbond aan om brandstofceltechnologie wijdverspreid op de markt te brengen tegen lagere investeringskosten. Hun doel is om in 2017 een concurrerende brandstofcel-EV op de markt te brengen. Tegen die tijd moet er grote vooruitgang zijn geboekt, met name op het gebied van een duurzame infrastructuur.

Bekijk de video “Defying Death Valley” HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.