Uit een onderzoek van DJV­Insights in opdracht van RTL Nieuws blijkt dat de meerderheid (53%) van de automobilisten anders is gaan rijden vanwege de hoe benzineprijs. Nu de prijs van een liter Euro95 langzaam naar de twee euro kruipt wordt er steeds bewuster nagedacht over de inhoud van de brandstoftank.

De verandering in rijgedrag zit vooral in het minder gebruik maken van de auto en het opzoeken van goedkopere tankstations zoals onbemande tankstations. 67% van de ondervraagden gaf aan de auto vaker te laten staan, 55% tankt al goedkoper, 49% gaat ook vaker met de fiets en 31% probeert zuiniger te rijden (lees hier onze tips).


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Naar aanleiding van het berichtje vandaag op Autoblog een late reactie:

Ja, ik rijd ook minder. Ik denk nog wel een keer na voordat ik de auto pak. Ookals is het een Hybride (Auris) met 1:18 gemiddeld vind ik de benzine gewoon absurd duur en wil ik ook niet verder gaan met de overheid en olie bedrijven spekken.

Ik rijd tegenwoordig veel stukken met de elektrische scooter, doe er boodschappen mee e.d.

Ook 130 rijden doe ik niet aan mee, ik vind het gewoon echt zonde van de benzine.

Als ik echter op mijn motor stap gaat er Euro 98 (BP) in en moet het gewoon knallen, maar dat is puur voor plezier!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.