car2go smart fortwo opladen amsterdam
Gebruik maken van de elektrische Car2Go deelauto’s is een geweldige uitkomst voor veel Amsterdammers, maar we mogen niet vergeten dat hier een aantal regels voor gelden. Wie deze overtreed, kan voor onaangename verassingen komen te staan.

Zo kreeg Amsterdammer Alexander Klöpping een boete van maar liefst 493 euro op de mat. De reden: het vergeten in te pluggen van de Smart ForTwo deelauto aan een laadpaal. Het bedrag heeft zo hoog op kunnen lopen door de 373 euro die betaald moesten worden voor het wegslepen van de auto, 120 euro stallingskosten en nog eens 30 euro voor elke dag dat de auto bij het depot van Stadstoezicht bleef staan.

Car2Go is de minste niet en betaalt de stallingskosten terug, maar de afsleepkosten komen nog steeds voor de rekening van Klöpping. Hij was immers in de fout om te parkeren op een plek voor EV’s zonder betreffende auto aan de laadpaal te koppelen.

Toch is Klöpping het er niet mee eens: “Laat je zo’n auto gewoon staan, dan neemt iemand anders hem binnen een paar uur weer mee. Dat scheelt ons allemaal een hoop geld en moeite.” Hij is dan ook niet van plan om het hierbij te laten en zal de boete aanvechten. De rechter mag beslissen over deze principekwestie die nog wel eens grote gevolgen kan hebben voor het parkeren van elektrische deelauto’s in de Amsterdamse binnenstad. (via AT5)

boete stadstoezicht car2go


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik vind het als EV rijder wel goed dat Amsterdam er zo fel op is, want zonder beschikbare laadplekken wordt EV rijden er niet makkelijker op.

ICE’ing is nog steeds een serieus probleem bij laadpalen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.