Renault ZOE 1 jaar in Nederland
Het is vandaag precies een jaar geleden dat de Renault ZOE op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd. Tijd voor een terugblik.

Het publiek kon de Renault ZOE voor het eerst aanschouwen op de Autosalon van Genève in 2012. Iets meer dan een jaar later, in maart 2013, werd het allereerste exemplaar afgeleverd in Frankrijk. En precies een jaar geleden nam de eerste Nederlander de sleutels van zijn Renault ZOE in ontvangst.

Renault Nederland introduceerde ook een nieuwe manier om proefritten te boeken. Via de Renault ZOE-dealer op Facebook is direct een ‘ZOE Experience’ af te spreken. Sinds de opening van deze virtuele dealer in juli vorig jaar zijn al meer dan zeshonderd proefritten geboekt.

De Renault ZOE is de veiligste compacte auto die Euro NCAP in 2013 heeft getest. De titel ‘Veiligste supermini van 2013’ kwam boven op de maximale Euro NCAP-score van vijf sterren die de Renault ZOE in maart 2013 al kreeg. En in maart van dit jaar won de elektrisch aangedreven stadsauto ook nog eens de prestigieuze Rallye Monte-Carlo ZENN. De Renault ZOE behaalde de eerste plaats in alle categorieën.

Inmiddels is in ons land het aantal verkochte exemplaren de zeshonderd voorbij, in Europa is het verkoopcijfer zelfs al de 10.000 gepasseerd. Op naar een volgend succesvol jaar!


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.