Tesla Model 3
Als het vriest dat het kraakt, is het dan een goed idee om in een Tesla Model 3 te stappen?

Waarom niet luidt dan uiteraard de eerste gedachte. Maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. De deurklinken van de Tesla Model 3 zijn verzonken. Openen gebeurt door ze in te drukken, dan komt de klink een stukje uit de carrosserie. Dat kan in de winter een uitdaging vormen, omdat de boel is bevroren. Normaal gesproken opent ook de ruit een klein stukje bij het openen van de deur. Maar dit gaat niet altijd goed in de vrieskou.

Verder kan het laadklepje kuren vertonen en is soms openen noch sluiten mogelijk. Daarbij komt ook nog eens dat het rijbereik in winterse omstandigheden afneemt, omdat dit niet bepaald de ideale werkomstandigheden zijn voor de accupakketten.

Eigenlijk is dit niets ongewoons, maar het maakt Tesla rijden er niet per sé gemakkelijker op in de winter. Hoewel het er bij de concurrentie vergelijkbaar aan toegaat. Zit er dan toch één voordeel aan het verdwijnen van de barre winters?

Als opmerking terzijde. Het moment waarop de Tesla Model 3 naar Nederland komt is nabij. De auto wordt meegenomen op tournee en is in verschillende Europese landen te zien. (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.