Mercedes EQC aan de stekker
Het is een kwestie die altijd weer wordt opgeworpen als het gaat over elektrisch rijden. Wat is het rijbereik bij een volledig opgeladen accupakket?

Bij de onthulling heeft Mercedes naar buiten gebracht dat het rijbereik meer dan 300 kilometer is, of volgens het imperiaal stelsel meer dan 200 mijl. Een waarde die kan rekenen op enige hoon, een indrukwekkende waarde is dit namelijk niet. Een accupakket van 80 kWh is dan ook gemiddeld voor de klasse waarin de Mercedes EQC valt. De eerste de beste Tesla komt minstens zo ver, of verder wanneer er is gekozen voor een groter accupakket.

Reden genoeg voor PR-manager Michael Minielly om snel aan te geven dat het officiële rijbereik voor de Amerikaanse markt nog moet worden vastgesteld. Tuurlijk. Net als het rijbereik volgens de nieuwe WLTP-norm. Volgens de overoptimistische NEDC-norm haalt de Mercedes EQC een afstand van 450 km, maar dat zegt dus helemaal niks.

Uiteindelijk is het de dagelijkse praktijk die moet uitwijzen wat het reële rijbereik is. Natuurlijk rijdt vrijwel niemand elke dag vele honderden kilometers, maar het is fijn dat er een behoorlijke afstand kan worden afgelegd wanneer de bestemming eens niet naast de deur ligt. De Jaguar i-Pace lijkt op dat vlak niet enorm goed te presteren, dus laten we hopen dat het de – mogelijk wat meer gestroomlijnde – Mercedes EQC beter vergaat. (via: greencarreports.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.