Hoe veilig is de Audi e-tron?
Tijd voor een test.

Het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety, kortweg IIHS, heeft de Audi e-tron onderworpen een een crashtest. Met deze test hebben de Amerikanen meteen primeur te pakken. De e-tron kwam namelijk zeer positief uit de test.

De Audi wist als eerste elektrische auto de IIHS Top Safety Pick+ award in de wacht te slepen. Goed nieuws, al zegt het testresultaat niet heel veel behalve dat de e-tron veilig is. De Audi is één van de eerste volledig elektrische auto’s die de IIHS heeft getest. Vergelijkingsmateriaal, bijvoorbeeld in vorm van de Jaguar I-PACE of de Tesla Model X, is er niet.

Wel is de IIHS bezig met het testen van een Tesla Model 3. Deze elektrische auto kwam ook bij andere instanties goed uit de verf, dus ook de Model 3 zal ongetwijfeld goed uit de bus komen. Op dit moment heeft Audi de titel voor zichzelf en zit je hoog, droog en veilig in de e-tron van het merk uit Ingolstadt. De e-tron wist tijdens de test onder meer een botsing met een snelheid van 40 km/u te voorkomen en werd er gekeken naar de impact van een noodstop vanuit 19 km/u.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.