Heel behoorlijk en dat is nog zuinigjes uitgedrukt.

Zelfverklaard fan en ev-specialist Teslabjørn Bjørn Nyland heeft het uitgezocht. De Noor met duizelingwekkende hoeveelheden kilometers aan rijervaring in zo ongeveer alle mogelijke ev’s leende een Tesla Model S P85 Signature uit 2013. Deze Model S behoort tot de tien vroegste exemplaren in Noorwegen, “7 years is a veteran” zo constateert Nyland droogjes.

Is een relatief oude ev nog bruikbaar, of klaar voor het rusthuis? Meer dan bruikbaar, zo luidt het antwoord. De standaardsprint wordt nog altijd afgelegd in 4,6 seconden. Het rijbereik bij een volledig opgeladen accupakket komt uit op ongeveer 380 kilometer. Op de teller staat overigens een relatief lage 77.814 kilometer. Dat helpt.

Wel zijn de velgen nogal gehavend en is de carrosserie her en der wat beschadigd. Niks onoverkomelijks. Wat zeker verholpen dient te worden is het trillen van de auto, mogelijk veroorzaakt door een kromme velg of door onbalans. Opnieuw uitlijnen of vervanging van een velg zou moeten helpen.

Doordat het een achterwielaangedreven uitvoering is, heeft deze Model S maar één, vrij forse elektromotor. Met een vermogen van 385 kW (525 pk) en een koppel van 601 Nm wil dat heel behoorlijk vooruit. Echt zuinig rijdt het niet. Aan de andere kant, een verbruik van 17 kWh/100 km bij 90 km/u en 22 kWh/100 km bij 120 km/u is met de beste wil van de wereld niet belabberd te noemen.

Samenvattend komt het erop neer dat het prestatiepeil dusdanig behoorlijk is dat deze oude Model S menig nieuwe ev weet te verslaan. Jammer dat een tweedehandsje nogal aan de prijs is.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.