Hoe kan Duitsland het volk laten warmlopen voor EV's?
Een miljoen stuks. Zoveel elektrische auto’s moeten in 2020 op de Duitse wegen rondrijden. Maar hoe moet dat aantal worden gehaald?

Volgens expert Ferdinand Dudenhöffer is de Duitse overheid er ten onrecht veel te lang van uitgegaan dat marktwerking ervoor zou zorgen dat het volk massaal over ging stappen op EV’s. Duurdere benzine en goedkopere/meer laadmogelijkheden blijken niet in afdoende mate te werken. Afgelopen maand bijvoorbeeld, werden er zo’n 1.000 PHEV’s en nog geen 700 EV’s verkocht.

De verkoop van het aantal EV’s daalde ten opzichte van de maand ervoor zelfs met 23%, terwijl de totale autoverkoop terugliep met ongeveer 10%. Een belangrijke reden voor de beperkte vraag naar elektrische auto’s, is het feit dat Duitsland in tegenstelling tot bijvoorbeeld Noorwegen of Nederland geen subsidies verstrekt bij de verkoop van milieuvriendelijke auto’s.

Al een poosje roepen verschillende partijen dan ook dat de doelstelling van 2020 volstrekt onhaalbaar is, als er geen financiële prikkels komen die Duitsers tot de aanschaf van een PHEV of EV moeten verleiden. Toch ziet het er niet naar uit dat dat gaat gebeuren. Dientengevolge hebben we er een hard hoofd in dat de Duitse doelstelling zal worden gehaald, maar hetzelfde geldt voor het aantal van 200.000 stuks dat we in 2020 op de Nederlandse wegen zouden moeten hebben.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.