We zijn lyrisch over de Cadillac Lyriq. Een deftige SUV en dan ook nog volledig elektrisch.

Hoe fraai is de volledig elektrische Cadillac Lyriq?!

Cadillac heeft in Europa en met name in Nederland nooit echt grote successen gekend. Dat komt natuurlijk door die onzuinige V6- en V8-blokken. Mooie techniek, maar niet geschikt voor een land als Nederland waar dit soort auto’s onbetaalbaar zijn. Cadillac kan een nieuwe poging wagen als ze met elektrische auto’s komen. Wellicht dat dit wel aanslaat?

De Cadillac Lyriq is wat ons betreft een poging in de goede richting. Het is de eerste volledig elektrische auto van de Amerikaanse autofabrikant. Vanaf september 2021 is het voor de Amerikanen mogelijk om een reservering te plaatsen voor de SUV. De eerste leveringen gebeuren in de eerste helft van 2022.

Cadillac Lyriq

De hardware klinkt veelbelovend. Cadillac levert de Lyriq met een 100 kWh accupakket. De SUV staat op het Ultium Platform en heeft in de basis achterwielaandrijving. Het vermogen is geschat op 340 pk en 440 Nm koppel. Verder verwacht Cadillac dat de actieradius uitkomt op 482 kilometer. Dat is wel op basis van de testmethode die ze in de Verenigde Staten hanteren. Hier in Europa zal dat dus uitwijken, mocht de auto ook naar hier komen.

Cadillac Lyriq

Je kunt de Cadillac Lyriq DC snelladen met een maximum van 190 kW. Dat betekent effectief dat je 122 kilometer actieradius kunt laden in een tijdsbestek van ongeveer 10 minuten. Prijzen in de Verenigde Staten beginnen bij 59.990 dollar voor de elektrische SUV.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.