Dit kunnen we van Lexus verwachten op het gebied van EV’s.

Met de Lexus UX300e heeft de Japanse autofabrikant een voorzichtige eerste poging gedaan op het gebied van elektrische auto’s. Niet bepaald een succesvolle poging, want eigenlijk is de EV al technisch achterhaald. Concurrenten hebben voor scherpere prijzen betere auto’s. Verwacht dus niet dat de UX300e een hit gaat worden in Nederland.

Natuurlijk blijft het niet bij deze enige poging van het luxemerk. Op termijn komt Lexus met meer elektrische auto’s op de proppen. Een nieuw geregistreerde naam hint naar een mogelijke nieuwe elektrische SUV van het merk. Lexus heeft namelijk de naam RZ 450e laten vastleggen, aldus Lexus Enthusiast.

De naam R gebruikt Lexus tot op heden voor de RX SUV en de zeer sportieve RC coupé. Deze RZ 450e zou mogelijk een SUV Coupé kunnen zijn. Een carrosserievorm die we kennen van BMW, Audi, Mercedes en Porsche, maar nog niet eerder op een Lexus hebben gezien.

De afgelopen weken heeft Lexus de RZ 450e naam vast laten leggen in de Verenigde Staten, Europa en Australië. Een geregistreerde naam is geen garantie dat de naam ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Het is dus afwachten wat Lexus van plan is.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.