Toyota Mirai
Sinds de introductie van de auto in 2015.

Als de auto ergens een (bescheiden) succesverhaal moest worden, dan daar ginder aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Ginder is de Amerikaanse staat Californië. Waar de nodige subsidies beschikbaar zijn voor milieuvriendelijke auto’s en vermindering van uitstoot actief wordt nagestreefd. Er zijn nu meer dan 3.000 Toyota Mirai’s verkocht. Meer dan 80 % van de auto’s op waterstof is een Toyota Mirai, omdat dit nu eenmaal een van de weinige waterstofauto’s is die überhaupt te koop is.

Ook het volgooien van de tank behoort tot de mogelijkheden. In Californië zijn er 31 waterstoftankstations, daar moeten er dit jaar nog eens 12 bijkomen. Niet overvloedig, maar ze zijn er tenminste. In de regio New York-Boston moet een totaal van 12 waterstoftankstations komen, hiervoor wordt samengewerkt met AirLiquide. Elders is tanken ook een zaak die prioriteit krijgt. In Japan wordt gestreefd naar een landelijk dekkend netwerk en ook in Duitsland worden tankstations gebouwd. In Nederland blijft het voorlopig schipperen.

Wat de verkoopcijfers van de Toyota-van-de-toekomst enigszins in perspectief zet is het totale aantal autoverkopen in Californië. Per jaar worden er ongeveer 2 miljoen nieuwe auto’s verkocht.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.