EQ
De eerste volledige elektrische SUV gaat er komen.

Met de Mercedes EQ hebben de Duitsers in Parijs een nieuw label in handen. Luxe elektrische auto’s van de autofabrikant zullen deze stempel voortaan opgedrukt krijgen. Mercedes trapt af door een elektrische SUV in productie te nemen. Dit model gaat simpelweg ‘Generation EQ‘ heten.

De Generation EQ zal van de fabrieksband in Bremen rollen. In deze fabriek wordt ook de C-klasse, de E-classe, de GLC, SL en de SLC gebouwd. Daarnaast zal de op waterstof rijdende GLC ook in Bremen worden geproduceerd. De EQ lijkt qua formaat op de GLC.

De batterijen die in de EQ komen te liggen zijn afkomstig van Accumotive en worden geproduceerd in een nieuwe accufabriek te Kamenz.

UPDATE: De nieuwe generatie elektroauto’s zal worden gebaseerd op een technisch platform dat speciaal wordt ontwikkeld voor elektrische modellen. Dit platform kan qua grootte worden aangepast en is zodoende toepasbaar voor verschillende modellen. In welke fabrieken de EQ-modellen geproduceerd gaan worden, is afhankelijk van de vraag naar deze modellen. “Doordat Mercedes-Benz Cars de elektromodellen gaat bouwen binnen het bestaande wereldwijde productienetwerk, kunnen we gebruikmaken van de kansen die elektromobiliteit biedt en tegelijkertijd de vereiste investeringen beperkt houden”, aldus Markus Schäfer, lid van de Divisieraad van Mercedes-Benz Cars en verantwoordelijk voor Productie & Supply Chain Management. “We hebben wereldwijd in een vroeg stadium geïnvesteerd in flexibiliteit en machines met baanbrekende Industry 4.0-mogelijkheden. Met onze fabrieken in Bremen, Rastatt en Sindelfingen alsmede de smart fabriek in het Franse Hambach beschikken we nu over vier Competence Centers voor de productie van elektroauto’s.” De drie Duitse fabrieken in Bremen, Rastatt en Sindelfingen zullen binnen het wereldwijde productienetwerk een sleutelrol gaan spelen met betrekking tot elektromobiliteit.

Mercedes-Benz Cars wil voor 2025 meer dan tien elektromodellen gaan lanceren in alle segmenten, van smart tot grote SUV’s. De onderneming gaat ervan uit dat het aandeel van elektroauto’s in de totale afzet van Mercedes-Benz tot 2025 tussen de 15 en 25 procent zal liggen. Dit is afhankelijk van de ontwikkeling van de infrastructuur en de klantwensen. Het productmerk EQ speelt een centrale rol in de bedrijfsstrategie met betrekking tot de mobiliteit van de toekomst, die wordt omschreven onder de noemer CASE. De vier letters staan voor de strategische pijlers connectiviteit (Connected), autonoom rijden (Autonomous), flexibel gebruik (Shared & Services) en elektrische aandrijflijnen (Electric).


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Erg mooie ontwikkeling. Ben benieuwd wanneer deze beschikbaar gaat komen. De benodigde batterijen komen medio 2018 beschikbaar, dus ik verwacht in 2019.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.