Noorwegen
In een grote groep snelladen. In Noorwegen kan het.

Waar anders dan in het Scandinavische land staat het grootste snellaadstation ter wereld. In Noorwegen wordt volop ingezet op elektrisch rijden en dus mag het eigenlijk geen verrassing zijn dat uitgerekend in dit land het enorme snellaadstation staat.

Er kunnen 28 auto’s DC-snelladen. Het station is gelokaliseerd in het plaatsje Nebbenes, dat op zo’n 60 kilometer van de hoofdstad Oslo ligt. Elektrische rijders kunnen er sinds afgelopen donderdag terecht. De opening was een feestelijke aangelegenheid.

Het event trok meer dan 150 Tesla-eigenaren naar de plek. Onder andere Pål Simonsen van Tesla Noorwegen en secretaris-generaal Christina Bu van de Noorse EV-associatie waren aanwezig bij de opening. Er kan dag en nacht worden geladen bij het station.

Fotocredit: Elbil


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hopelijk krijgen we in Nederland ook zsm zulke mega laadstations, lijkt me een fantastisch gezicht!

“Er kunnen 28 auto’s DC-snelladen”

Het zijn er 20. Niet 28.

@fijnkonijn: “The majestic fast charging station can charge 28 electric vehicles simultaneously.” en “I think it´s wonderful to get a fast charging station where a total of 28 EVs are able to fast charge at the same time” said Secretary General Christina Bu. bron staat in het artikel.

@RubenPriest: Tesla zelf heeft het over 20.

https://www.tesla.com/nl_NL/findus/location/supercharger/eldsvollverknorwaysupercharger?redirect=no

In de buurt zijn er wel CHAdeMO’s en CSS’en dus misschien hebben ze alle soorten chargers bij elkaar opgeteld. Maar Tesla heeft er 20 staan.

@fijnkonijn: Inderdaad 20 Tesla laadstations, maar op hetzelfde terrein hebben ze ook chademo en combo laders waardoor het totaal op 28 DC chargers komt.

@fijnkonijn: kijk hier maar naar de openingsfoto’s
http://elbil.no/%EF%BB%BFnorway-now-has-the-worlds-no-1-fast-charging-station/

20x Tesla
4x chademo/combo DC
4x AC 22kW

ben er vandaag net langs gegaan…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.