Hyundai
Grote kans dat je deze waterstofauto’s gaat zien.

De grootste elektrische vloot waterstoftaxi’s ter wereld komt, zoals je al aan de Eiffeltoren kon zien, naar Parijs. Niet zo ver van ons bed dus. Taxibedrijf Taxi Parisien Electric Company (STEP) heeft op dit moment vijf stuks van de Hyundai ix35 Fuell Cell in het gamma. Daar komen nog eens 60 stuks bij. Het bedrijf wil door de jaren heen steeds verder uitbreiden. Binnen vijf jaar moet het wagenpark van STEP bestaan uit honderden taxi’s met een brandstofcel.

De waterstofauto’s vervangen de benzine- en diesel-aangedreven voertuigen uit de huidige taxivloot. Met de ix35 Fuel Cel kan ongeveer 600 kilometer gereden worden op een volle tank. De SUV is één van de weinige waterstofauto’s die je kunt kopen bij de dealer. In Nederland is tevens de Toyota Mirai leverbaar, maar de Zuid-Koreaanse concurrent is de voordeligste van de twee.

In Nederland wil Hyundai ook aan de slag met waterstof. Het merk denk eraan om waterstoftankstations te bouwen. Deze zijn op dit moment nog schaars waardoor het kopen van een brandstofcelauto alles behalve aantrekkelijk is. De Zuid-Koreaanse autobouwer verwacht dat er tegen 2018 een landelijke dekking is met 16 waterstoftankstations.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De grootste elektrische taxivloot ter wereld? Op de site van Schipholtaxi lees ik:
“SchipholTaxi is het bedrijf met de grootste vloot 100% elektrische taxi’s (96 Tesla’s model S) dat door de luchthaven Schiphol geselecteerd is om vanaf de standplaats te rijden.”

@willemzoe: Excuus. We hadden niet duidelijk genoeg gemaakt dat het hier om de grootste vloot waterstoftaxi’s ging. Tekst is aangepast.

“Taxibedrijf Taxi Parisien Electric Company (STEP)”

Vreemde manier van afkorten. Zou het niet beter zijn om de Franse naam te gebruiken? Dan komt het overeen met de afkorting. Is iets als Societé Taxi Electrique Parisien wss?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.