Hier is 'ie: de productieversie van de Morgan EV3
We berichtten onlangs nog over deze bijzondere driewieler, maar dit is de uiteindelijke versie zoals de klant hem kan bestellen.

Met dat bestellen is trouwens iets bijzonders aan de hand, want de eerste versie van de EV3 zal alleen te koop worden aangeboden via warenhuis Selfridges & Co. Overigens krijgen de eerste EV3’s de toevoeging “UK 1909 Edition”. Hier worden 19 exemplaren van gebouwd en de naam verwijst naar het jaar waarin zowel Selfridges & Co als Morgan werd opgericht.

Uiteraard krijgen deze bijzondere edities een bronzen plaquette met het desbetreffende nummer van de auto erop, evenals een afwijkende interieurafwerking en een bronskleurige grille. Overigens is vooralsnog niet bekend of er meer dan 19 stuks van de EV3 gebouwd gaan worden.

De auto heeft een elektromotor à 63 pk die wordt gevoed door een 20 kWh lithium-ion batterij welke is gemaakt door Potenza. Het karretje weegt slechts 500 kg en zit in minder dan 9 seconden op 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 144 km/u en volgens Morgan zelf gaat de EV3 ongeveer hetzelfde kosten als z’n benzinebroeder. Reken dus op een prijs van ongeveer 60.000 euro. Een hoop geld voor een speeltje, maar dan heb je wel meteen iets unieks.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Grappig dat zo’n ouderwets bedrijf dit al kan maken, terwijl veel supergrote fabrikanten niks presteren op dit gebied. Denk Fiat Chrysler bijvoorbeeld

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.