Hier is de Polestar 1 in Nederland te zien
Een primeur op Hollandse bodem!

De nieuwe Polestar 1 komt naar Nederland. Leveringen staan pas voor volgend jaar gepland, maar straks krijgen wij Hollanders al de kans om de plug-in hybride van dichtbij te bekijken. Polestar neemt de auto namelijk mee naar de Masters of LXRY in Amsterdam (12 t/m 16 december).

De 2+2 Grand Tourer Coupé past met zijn strakke vorm prima thuis op een beurs als Masters of LXRY. De plug-in hybride levert 609 pk en 1.000 Nm koppel dankzij zijn elektrische aandrijflijn in combinatie met een verbrandingsmotor. Met de Polestar 1 is het mogelijk om 124 kilometer volledig elektrisch te rijden. In de praktijk betekent dit dat woon-werk verkeer voor de meeste Nederlanders volledig elektrisch gereden kan worden.

De GT is ook nog snel. Met de In Power-modus ingeschakeld knalt de Polestar 1 in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u. De auto staat op een sportief chassis, met adaptieve demping van Öhlings en speciaal afgestemde Akebono remmen. Begin 2020 vinden de eerste leveringen plaats van de Polestar 1. Later in 2020 introduceert men de Polestar 2, een volledig elektrisch model. De Polestar 3, een elektrische SUV met een aerodynamisch design, volgt later.

Op Autoblog.nl is een rijtest en video te vinden van de nieuwe Polestar 1. Die je kun hier lezen en bekijken


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.