Trent Basin
Alles om hernieuwbare energie te kunnen opslaan. Het antwoord luidt overigens niet Utrecht.

In de Domstad komt ook een omvangrijke verzameling Powerpacks, die geplaast wordt bij het bij het Jaarbeurscomplex. De gezamenlijke capaciteit van die accu’s is 1,5 megawattuur. Dat is alvast geen Europees record, Groot Brittannië gaat er namelijk met de winst vandoor. Om meer preciezer te zijn, de nieuwbouwwijk Trent Basin in het voormalige havengebied van Nottingham. De gezamenlijke capaciteit van de accu’s die Tesla daar plaatst is 2 megawattuur.

Het zal niemand verbazen dat Trent Basin in het teken staat van duurzaamheid; een laag energieverbruik, veel ruimte voor voetgangers en een ondergeschikte rol voor auto’s. Er moeten 500 woningen komen. De zonnepanelen hebben een gezamenlijke capaciteit van 375 kW. Eerst is er ook een “zonneboerderij” die bestaat uit zonnepanelen die op de grond geplaatst zijn, zodra er meer woningen komen verhuizen de zonnepanelen naar de daken.

Om verder te besparen op het energieverbruik wordt er gewerkt met warmtepompen. EvoEnergie verzorgt de installatie van de Powerpacks. (Via: solarpowerportal.co.uk)

Foto: screenshot via trentbasin.co.uk


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waar worden die dingen gezet, en hoeveel plaats neemt dat in? Staat dat allemaal samen in één gebouw, of wordt het verdeeld over verschillende kleinere gebouwen verspreidt door de wijk?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.