Hier, het eerste McDonald’s-snellaadpunt van Noord-Brabant
Snacken en laden.

De eerste snellaadpunten van McDonald’s en Vattenfall (voorheen bekend als Nuon) in Noord-Brabant zijn in gebruik genomen bij McDonald’s restaurant Rosmalen. Het betreft de tweede en derde van 168 snelladers die de komende drie jaar geplaatst worden op alle McDonald’s locaties met een McDrive.

Binnen een half uur kunnen elektrische rijders hun auto opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens. Het gaat hier om 50 kW snelladers van Vattenfall. Dit bedrijf heeft ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden.

McDonald’s wil zo een steentje bijdragen aan de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland. Binnen drie jaar zal op alle McDonald’s locaties met een McDrive tenminste één snellaadpaal met twee laadpunten staan. Met deze stap geeft McDonald’s invulling aan de doelstelling om alle restaurants duurzamer te maken.

Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s: “We zijn heel blij met de toevoeging van deze snellaadpalen met ieder twee laadpunten hier in Noord-Brabant. Nu kunnen ook hier alle elektrische rijders na een bezoek aan het restaurant binnen een half uur weer de weg op. Samen met Vattenfall werken we hard om alle 168 McDonald’s restaurants met een McDrive van oplaadpunten te voorzien. Hierdoor kunnen we een nog grotere groep automobilisten voorzien van groene stroom.”

Pieter van Ommeren, Directeur Emobility bij Vattenfall, voegt toe: ”Vattenfall wil fossielvrij leven mogelijk maken, thuis, op het werk én onderweg. Daarom zijn we al tien jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek als thuis, en bij bedrijven. Zo voorzien we Noord-Brabant al van publieke laadpunten en zijn we er trots op dat we met deze snellaadpalen bij McDonald’s in Rosmalen nu ook met snelladen in deze provincie actief zijn.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het is uiteraard fijn dat er bij alle vestigingen met McDrive van de hamburgergigant een snellader komt. De koffie is er goed te pruimen, de bereikbaarheid meer dan uitstekend. Alleen met laadsnelheid van 50 kW loopt men achter de feiten aan.

Alle nieuwe snelladers zouden minstens een vermogen van 175 kW moeten bieden, liever nog 350 kW. De auto’s die opladen op dergelijke vermogens komen in rap tempo op de markt. En Ionity en Fastned zijn druk doende met de plaatsing van dergelijke ultra-snelladers.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.