Hier doet Porsche de laatste tests met de Taycan
De Porsche Taycan, de eerste volledig elektrische sportwagen van Porsche, doorloopt op dit moment de allerlaatste tests voordat hij in productie gaat.

In Scandinavië, op slechts een paar kilometer van de Poolcirkel, bewijst hij momenteel zijn rijdynamiek op sneeuw en ijs. Tegelijkertijd worden in het zomerse Zuid-Afrika performancetests gedaan en laat de Taycan in Dubai zien dat hij met extreme hitte kan omgaan.

De Taycan moet dezelfde zware tests doorstaan als Porsches met een verbrandingsmotor. Daarbij is het belangrijk dat hij als elektrische auto onder alle weersomstandigheden en temperaturen dagelijks bruikbaar is, snel opgeladen kan worden en de temperatuur in de aandrijflijn en het interieur onder controle kan houden. En als Porsche moet de Taycan natuurlijk ook zijn mannetje staan op het circuit en bij snelle acceleraties. Eigenlijk zoals we recent een groep BMW’s in de ijskou zagen.

Het testprogramma van de Taycan is behoorlijk intensief. De Porsche heeft inmiddels zes miljoen testkilometers gemaakt, waarvan 2 miljoen endurancekilometers. Er zijn 30 landen bezocht, waaronder de Verenigde Staten, China, Verenigde Arabische Emiraten en Finland. De temperaturen die werden bereikt variëren van min 35 tot plus 50 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 20 tot 100 procent. De hoogte ging van 85 meter onder zeeniveau naar 3.000 meter erboven. Aan het testprogramma deden meer dan 1.000 testrijders, technici en ingenieurs mee.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.