Voor de eerste massageproduceerde EV van Nissan is een nieuwe app op de markt gebracht waarmee Leaf-rijders de status van hun elektrische bolide kunnen monitoren. Er was al de mogelijkheid om per smartphone de Leaf ‘aan het laden’ te zetten, maar met de nieuwe LeafLink-app van ontwikkelaar Mike Heasly beschikt de EV-rijder over een remote-functie met timer.

De basisfunctionaliteiten van de bestaande Carwing-app ontbreken niet in LeafLink, zoals de mogelijkheid om de laadstatus te checken, de verwarming op afstand kunnen regelen en alle verbruiksresultaten monitoren. De belangrijkste verandering is echter de toevoeging van de timer-functie: op afstand instellen wanneer de Leaf begint met laden, als men bijvoorbeeld pas wil dat er alleen ’s nachts stroom naar de auto gaat. Ook wordt in de app weergegeven wanneer de Leaf-accu weer vol is.

De Leaflink-app is beschikbaar op Apple-apparaten die iOS 4.3 of hoger draaien. De app is gratis te verkrijgen in iTunes, maar om de timerfunctie in te schakelen moet een in-app aankoop van $9,99 gedaan worden.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.