Tesla Model S
Elon Musk speelt na Kerst gewoon voor kerstman.

Begin november kondigde de Amerikaanse autofabrikant aan dat met ingang van 1 januari 2017 het gebruik van Superchargers geld zou gaan kosten voor nieuwe eigenaren. Sinds de introductie van Tesla’s supersnelle laadnetwerk konden Model S- en Model X-eigenaren gratis gebruik maken van de Superchargers. Vanaf gisteren zou dit feestje voorbij zijn voor nieuwe klanten.

Niets van dit alles, want vandaag de dag kunnen Tesla-rijders nog steeds gratis gebruik maken van de Superchargers. Tesla heeft de maatregel uitgesteld tot en met 15 januari. Geïnteresseerden kunnen tot die tijd een order plaatsen voor een Model S en Model X om blijvend gebruik te maken van de gratis laadmogelijkheid. Mensen die na 15 januari een Model S of Model X aanschaffen zullen moeten betalen voor het gebruik. De Model 3 was naar verwachting al vanaf dag één uitgesloten van de gratis actie.

Helemaal gratis was/is het laden overigens niet. Tesla verrekent het laden van de Supercharger in de aanschafprijs van de elektrische auto. Voordat de Amerikaanse autofabrikant deze maatregel nam kochten klanten een Supercharger-pakket voor 2000 dollar.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.