Leaf
Ze zijn in trek.

De occasionmarkt doet het goed in ons land en ook de tweedehands elektrische auto’s profiteren van de huidige ontwikkelingen. Er is een enorme opmars gaande. Kijkend naar de cijfers, dan wordt duidelijk dat in de eerste zeven maanden van dit jaar de verkoop van elektrische occasions is verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden.

Gingen er vorig jaar in de eerste zeven maanden nog maar 500 auto’s naar een nieuwe eigenaar, nu is dat al 1.100. De cijfers zijn afkomstig van VWE Automotive, opgevraagd door BNR in het radioprogramma De Ochtendspits. Omdat elektrische auto’s steeds betaalbaar worden, trekt het een groter publiek aan. In het geval van een Nissan Leaf kun je tegenwoordig voor omstreeks 10 mille al een goede elektrische auto rijden.

Een groot deel van die auto’s komen terug uit de lease. Dit heeft te maken dat het overgrote deel van de elektrische auto’s door de zakelijke markt worden gekocht. Particulieren hebben vrijwel geen fiscale stimulatie vanuit de overheid om een elektrische auto te kopen, terwijl de zakelijke markt dit wel heeft of had. Qua bezit is er wel een voordeel. Zo betalen bezitters van een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting, wat met een luxere zwaardere auto toch al gauw scheelt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.