Tesla
Meer EV’s voor ons land.

Er worden steeds meer elektrische auto’s verkocht in ons land. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Zo loopt de bijtelling dit jaar af en is het nu nog aantrekkelijk om een volledige elektrische auto te kopen. Daarnaast is er een uitbreiding van de markt gaande. Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt, wat resulteert in meer verkopen. Dat laatste benadrukt ook de RAI Vereniging naar aanleiding van een analyse.

De autobrancheorganisatie verwacht dat er dit jaar 15.000 nieuwe elektrische auto’s zullen worden verkocht. Met deze prognose is er bijna sprake van een verdubbeling in vergelijking met 2017. Vorig jaar werden bijna 8.000 elektrische auto’s verkocht.

De RAI Vereniging heeft de analyse gebaseerd op de verkopen van elektrische auto’s in het eerste kwartaal van 2018. Bijna 4.000 elektrische auto’s werden verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar. Ter vergelijking: in 2017 werden 1.667 elektrische auto’s verkocht in deze periode. Een behoorlijk verschil. De markt van elektrische auto’s is op dit moment goed voor 2,9 procent van alle nieuw verkochte auto’s. Vorig jaar was dit 1,4 procent.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.