Het eerste deel van de Tesla Gigafactory is geopend
De langverwachte batterijenfabriek XXL is geopend. Althans, een deel ervan.

Het megaproject houdt de gemoederen al een poosje bezig, maar onlangs vond dan toch de opening van de Gigafactory plaats. De eerste 14% is voltooid en in 2020 zou de gehele fabriek gereed moeten zijn om op enorme schaal accu’s te produceren.

De EV-bouwer haalt z’n accu’s nu nog bij andere partijen vandaan, maar Tesla wil zelf de productie van de accupakketten beheren en niet meer afhankelijk zijn van andere bedrijven. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat men verwacht dat de wereldwijde accuproductie de aantallen te bouwen Model S’en, Model X’en en Model 3’s niet gaat bijhouden.

Op dit moment is nog niet echt sprake van accuproductie, aangezien van de accu’s slechts pakketten worden gemaakt. Binnen afzienbare tijd is het echter de bedoeling dat er daadwerkelijk batterijen worden gebouwd in de enorme fabriekshal in de Amerikaanse staat Nevada.

Voor een eerste blik in het (toen nog lang niet voltooide) pand kun je hier een kijkje nemen.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Op dit moment is nog niet echt sprake van accuproductie, aangezien van de accu’s slechts pakketten worden gemaakt. Binnen afzienbare tijd is het echter de bedoeling dat er daadwerkelijk batterijen worden gebouwd”

Laatste zin klopt niet. Er worden al batterijen gemaakt (nu al voor de PowerWall en PowerPack, later dus ook voor de M3), zelfs al sinds een paar maanden.

Ter informatie: Een Batterij wordt gevormd uit 1 of meer accu’s/cellen.
(bij een huis-tuin-en-keuken AA batterij is die ene accu/cell dus gelijk aan de Batterij. Een Model S/X Batterij is opgebouwd uit ca. 7100 accu’s/cells.

Dus batterijen ja, maar idd. nog geen accu’s.
Die accu’s/cells gaat Panasonic produceren. Met hun eigen machines. Ze huren daarvoor floorspace in de fabriek. De accu’s die bij Panasonic vandaan komen worden direct verwerkt in Tesla batterijen.

Leesvoer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Batterij_(elektrisch)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.