Nanoflowcell quantino
Na deel 1 volgt nu het volgende lijstje met interessant nieuws met betrekking tot EV’s en hybrides, met daarin enkele zeer vooruitstrevende concepts.

Nanoflowcell quantino

Nanoflowcell quantino

Tankbare accu’s, een actieradius van 1000 kilometer en een aandrijflijn die werkt op basis van positief en negatief geladen voorraden opgeloste zouten. Het klinkt nu nog als hocus pocus en de vraag is natuurlijk of we de Quantino ook echt op de weg gaan tegenkomen, maar ambitieus is het zeker.

ED Torq

ED Torq

De meest bizarre auto van Genève 2015? In elk geval een zeer bijzondere conceptcar deze ED Torq, die niet alleen autonoom en elektrisch, maar ook nog eens raamloos is. De omgeving wordt in 360 graden aan de binnenkant geprojecteerd en de vier elektromotoren zijn bij elkaar goed voor 2.000 Nm.

Mercedes Concept V-ision e

Mercedes Concept V-ision e

14% bijtelling in een lekker aangeklede V-klasse, tegenwoordig kan het. De personenversie van de welbekende Vito is voor de gelegenheid voorzien van de aandrijflijn uit de C350, zodat de bus met 333 pk en 600 Nm nog steeds prima vooruitkomt.

Mitsubishi XR-PHEV II

Mitsubishi XR-PHEV II

Geen onaardig ontwerp, deze concept SUV die de wereld mag laten wennen aan een PHEV die wat kleiner wordt dan de immens populaire Outlander.

Hyundai Tucson 2015

Hyundai Tucson 2015

Of we ‘m in Nederland mogen verwelkomen binnen de 7%-bijtellingscategorie valt nog te bezien. In dat geval moet Hyundai de nieuwe Tucson immers nog dit jaar op de markt brengen. De hybride-dieselaar heeft in elk geval een gemiddelde uitstoot van 48 gram CO2 per kilometer.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ai, wat een mooie auto’s . Ik hou wel van dat futuristische. Ik zou die trip naar Geneve toch een keer moeten maken om deze auto’s in het echt te zien. Gr, Hiranjgarbh K K Missier

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.