Audi R8 e-Tron
Vandaag is in het Zwitserse Genève de jaarlijkse autobeurs van start gegaan. Het is een van de belangrijkste beurzen van het jaar, dus er valt veel te zien. Hierbij een overzicht van het elektrische nieuws.

Hoewel de showrooms nog altijd niet uitpuilen van de elektrische auto’s, struikel je op de beursvloer in Genève zowat over de laadsnoeren. We zetten de belangrijkste elektrische en semi-elektrische productiemodellen én conceptcars voor je op een rijtje.

Aston Martin DBX Concept
Aston Martin DBX Concept

Ja, zelfs voor sportwagenmerk Aston Martin is de benzinemotor niet heilig. Ze presenteren een bijzondere crossover, een kruising tussen een SUV en een coupe. Specificaties geeft Aston Martin niet, maar de DBX Concept zou volledig elektrisch zijn.

Volkswagen Sport Coupe Concept GTE
VW Sport Coupe Concept

Volkswagen heeft al een plug-in Golf en Passat in de showroom staan, deze Sport Coupe Concept GTE is de voorbode van een grote vierdeurscoupe in het E-segment en ook deze is voorzien van plug-in techniek.

De terugkeer van Borgward
Borgward Isabella Coupe

Borgward, een Duitse autobouwer die in 1961 stopte, komt terug. Kleinzoon van de oprichter Christian Borgward gaat in september de eerste auto tonen. Veel details zijn nog niet bekend, maar verwacht in ieder geval een semi-elektrische of elektrische aandrijflijn.

Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera

Met écht milieubewust heeft deze Regera weinig te maken, maar het laat wel goed de potentie zien van plug-in techniek. Een V8 wordt namelijk gecombineerd met drie elektromotoren, waarmee het vermogen uitkomt op liefst 1500 pk en een koppen van 2000 Nm. Daarmee sprint deze Regera in 20 seconden vanuit 0 naar… 400 km/u!

Audi R8 e-Tron
Audi R8 e-Tron

Niet alleen presenteerde Audi haar nieuwe R8 met een dikke V10 onder de kap, er is ook een volledig elektrische versie die luistert naar de naam e-Tron. Zijn 92 kWh-accu is groter dan die van een Tesla Model S.

Lees deel 2 HIER!


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bij Audi snappen ze het! Eerst de techniek ontwikkelen in een sportwagen en daarna toepassen in de middenklasse. Ik ben benieuwd naar de eerste beelden / specificaties

Ik hoop dat de Audi dan nu ook echt komt. Wij hebben eerst zitten wachten op de eerste R8 e-tron, maar na de komst van de Tesla Model S met betere specificaties besloot Audi om die eerste versie toch maar niet op de markt te brengen.

Nu presenteren ze de tweede versie R8 e-tron, maar heeft Tesla ‘helaas’ net weer betere specificaties voor de P85D. Ik hoop er dus echt op dat deze nu leverbaar wordt, maar ik hou de adem niet in tot het moment dat ie ook echt leverbaar is…

De Aston Martin mag wat mij betreft ook de showroom in. Ik ben echter wel benieuwd wat er van de styling overblijft als het “concept design” er af is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.