Hesla-de-Tesla
Bij het praktisch nut kunnen vraagtekens worden geplaatst. Maar het is een interessant project.

Waterstof en Tesla zijn geen twee-eenheid. Behalve dan als het over de Hesla gaat; de naam is zowel een verwijzing naar de plaats Hoogeveen, Holthausen als het scheikundige element H (waterstof). De Hesla is het geesteskind van Max Holthausen.

Het familiebedrijf Holthausen levert verschillende gassen, maar er is een sterke voorkeur voor waterstof. Ook wil het zoveel mogelijk transportoplossingen op waterstof bieden. Het bedrijf levert onder andere veegwagens op waterstof en heeft een Hyundai iX35 Fuel Cell voor eigen gebruik. Daar kan de Hesla-de-Model-S-Tesla gebroederlijk naast worden geparkeerd. Om waterstofaandrijving mogelijk te maken moest de auto worden gehackt en uiteraard worden voorzien van een brandstofcel, waterstoftanks en toebehoren. Dat is gelukt, maar er staat een prijs tegenover. Het ombouwen van een Tesla kost ongeveer € 50.000. Dat levert bij deze Model S, met een accupakket van 85 kWh, een rijbereik op van 1.000 km.

Echt wezenlijke voordelen ten opzichte van een Tesla Model S 100D biedt deze omgebouwde, tweedehands Tesla dus niet. Noch in prijs, noch in rijbereik. De vrij zeldzame liefhebber van waterstof wordt hier echter wel mee bediend. Er zijn plannen om een ‘ombouwdienst’ te starten, maar wel nadat er een paar duizend kilometer op de teller van Hesla zijn bijgeschreven en de aandrijflijn goed is bevonden.

Vraag is of dat niet beter gedaan zou kunnen worden voor auto’s met een relatief lage aanschafprijs. Een oude Toyota Prius op waterstof, zou dat niet kunnen werken? Mits de infrastructuur op orde is.

Beeld: twitter.com (@Holthausen)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een Outlander PHEV ombouwen zou interessant kunnen zijn, genoeg donorauto’s beschikbaar en de bufferbatterij zit er al in evenals electromotoren.
Ik vraag me af of alle fiscale voordelen dan ook gelden die voor een nieuwe waterstofauto gelden zoals MIA en Vamil.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.