De herverkiezing van Barack Obama zal de EV-verkopen in de Verenigde staten naar verwachting een boost geven. Plannen om de auto-industrie te ‘vergroenen’ kunnen worden doorgezet.

Redding auto-industrie
Obama wordt nog altijd gezien als de redder van de Amerikaanse auto-industrie. Met een kapitaalinjectie van 85 miljard dollar werden onder meer General Motors en Chrysler van de ondergang gered. (Ford wist daarentegen op eigen benen te blijven staan.) Volgens analisten leverde deze manier van werkgelegenheid veiligstellen hem bij de afgelopen verkiezingen veel stemmen op.

Romney afgeweerd
Nu Barack Obama nog vier jaar aan mag blijven als president zal zijn beleid om schoon transport te promoten worden doorgezet. Een beleid dat in het afgelopen verkiezingsjaar ietwat afzwakte om de aanvallen van de republikeinse kandidaat Mitt Romney af te weren. Die verweet Obama meermaals belastinggeld te verspillen aan (auto)fabrikanten als Fisker en zonnepanelenfabrikant Solyndra. Laatstgenoemde ging daadwerkelijk failliet, wat uiteraard koren op de molen van de conservatieven was.

1 miljoen EV’s
President Obama wil in 2015 1 miljoen elektrische auto’s op de weg hebben. Om dit te stimuleren loopt het belastingvoordeel op de aanschaf van EV’s op van 5.000 tot 10.000 dollar. In totaal wordt er 25 miljard dollar vrijgemaakt om EV’s gunstiger te maken.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.