Simon Loos
Het Wognumse transportbedrijf Simon Loos gaat zeven elektrische trucks in dienst nemen die in de Amsterdamse binnenstad Heineken-bier gaan leveren.

De zeven elektrische vrachtwagens vervangen in 2016 de trucks van Simon Loos die nog niet aan de Euro 6-norm voldoen. In de basis zijn het Mercedes Atego’s, die door het Nederlandse Ginaf zijn voorzien van een elektrische aandrijflijn. Eind vorig jaar werd gestart met een proef en oorspronkelijk was het idee om een tweede vrachtwagen te gaan inzetten. De vervoerder is echter zo enthousiast over de proef dat er in samenwerking met Heinkenen liefst zeven elektrische truck bij komen. In 2020 wil Heineken al haar bier elektrisch bezorgd hebben en met deze stap is Simon Loos al goed op weg richting dat streven.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

gaat ze niet lukken. deze worden ingezet voor a’dam en dat soort steden, als ze vanuit zoeterwoude/den bosch naar lutje broek moeten rijden gaat ze gewoon niet lukken. werk zelf ook in de horeca en ik ken de mensen goed zat die met de vrachtwagens bezig zijn. puur een leuk pr verhaaltje van de marketing afdeling maar dit wordt (aankomende 5-7) jaar nog 3x niks. DAF is er ook mee bezig maar voor de prijs van zo’n elektrische LF kun je gewoon 1.5 XF kopen…. laat staan hoeveel euro 6 LF’en je er voor kunt kopen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.