Harley e-scooter
Het ding is een pastiche, een overdrijving. Door uit te gaan van het archetype van een klassieke motorfiets en typische stijlkenmerken te gebruiken, zou deze elektrische scooter een stoer ding moeten zijn.

De Harley e-scooter DQ1501 valt op, zoveel is duidelijk. De zithouding is wat losjes en onderuitgezakt en niet behoorlijk rechtop zoals bij scooters gebruikelijk is. De voorvork is het meest aanwezige ontwerpelement. De ronde komplamp, met aan weerszijden eveneens ronde knipperlichten, is eigenlijk opvallend klein. De wielen zijn nogal breed. Chroom wordt uitbundig toegepast.

De e-scooter is er met een 1.000 watt motor en een 2.000 watt motor, naar wens met een blauw of geel kentekenplaatje. Met of zonder helmplicht dus, zo lang als dat nog duurt tenminste. Het rijbereik komt uit op zestig tot tachtig kilometer.

De vraag of de DQ1501 praktisch is, of de best denkbare keuze, hoeft niet te worden gesteld. De e-scooter is er om aan de grauwe middelmaat te ontstijgen en alleen dat al is lovenswaardig.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.