Harley-Davidson Project LiveWire
Het Amerikaanse motormerk heeft een 100% elektrische tweewieler gepresenteerd.

Harley-Davidson is niet direct het eerste merk dat je in verband brengt met alternatieve manieren van aandrijving. Toch waagt de Amerikaanse motorbouwer de sprong met de LiveWire. De conceptuele motorfiets heeft 74 pk en een Vmax van 150 kilometer per uur. Daarmee is de elektrische Harley krachtiger dan bijvoorbeeld de Zero DS van Zero Motorcycles, maar heeft minder tractie en de batterij heeft een kleinere capaciteit. Toch haalt hij in minder dan vier seconden 100 kilometer per uur. Op een volle lading haalt de Harley een range van ongeveer 80 kilometer.

De elektrische motor is niet te koop, en het is de vraag of ze hem ooit in productie zullen nemen. Het LiveWire-project namelijk een manier om te peilen wat de wensen en eisen zijn van klanten die wel in de markt is voor een elektrische Harley. Het merk trekt de komende tijd langs tientallen Harley-dealers op Route 66 om reacties te pijlen. (via Apparata.nl)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergeet het. De gemiddelde Harley koper (midden 40, vol aan de Midlife crisis) wil een ploffende, gorgelende en schuddende Bike oder zijn testikels hebben…

Het zou het model “Electra Glide” wel nieuw leven inblazen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.