Harley Davidson LiveWire
We weten wat de eerste elektrische motor van Harley Davidson gaat kosten en ook wanneer die leverbaar wordt.

Het is een lange aanloop geweest, al in 2014 is Harley Davidson gestart met Project LiveWire. De plannen zijn gelukkig niet afgeschoten met een paar luide knallen, stilaan heeft de motorfiets zijn huidige vorm gekregen. De productieversie van de Harley Davidson LiveWire is uiteindelijk vorig jaar onthuld.

Voor iedereen die een elektrische Harley wel ziet zitten is er belangwekkend nieuws. Vanaf april kunnen er in Europa bestellingen worden gedaan. De levering van de Harley Davidson Livewire begint in het laatste kwartaal van 2019. De prijs komt uit op € 32.995, dat is althans de Duitse prijs, de Nederlandse prijs zal daar niet veel vanaf wijken.

De motor is meegebracht naar de Salon van Genève. Spektakel is gegarandeerd. De sprint naar 96 km/u (60 mp/u) kost drie seconden. Electronic Chassis Control zorgt voor stabiliteit en een veilig bochtgedrag, hiervoor wordt het abs en de tractiecontrole ingezet. Er is zowaar een CCS-aansluiting aanwezig, wat snelladen op een verre vakantierit mogelijk maakt. Het rijbereik komt uit op maximaal 225 kilometer, wordt het prestatiepotentieel benut dan is 100 tot 150 kilometer reëel.

Een uitlaat die droge ploffen produceert is er niet, maar er is door sound engineers wel gewerkt aan een karakteristiek geluid. Want een fluisterstille Harley is een contradictio in terminis. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.