Harley Davidson Livewire
De bouwer van iconische motorfietsen gaat met zijn tijd mee en komt ook met elektrische motorfietsen.

Er hoeven geen retro-trucjes te worden verwacht. De elektrische Harley Davidson Livewire ziet er op het oog vrij vooruitstrevend uit en voldoet overduidelijk niet aan beeld wat men heeft van de gemiddelde motor van het merk, die een enorme aantrekkingskracht weet uit te oefenen op mannen met leren jassen. Bij de elektrische Harley Davidson Livewire ontbreken de dikke uitlaatpijpen en hoeft er ook geen bijbehorend karakteristieke geluid te worden verwacht.

De motor is relatief gedrongen, oogt tegelijk ook aardig kloek en is nogal zwart van kleur. Dit is overduidelijk geen ecomodelletje met groene of blauwe accenten. Deze Livewire wordt in 2019 officieel gepresenteerd. De motor is de eerste van een reeks elektrische motoren van het merk, de ambities zijn torenhoog want Harley Davidson moet uitgroeien tot leider in het segment van elektrische motoren. De Livewire geeft blijk van waartoe het merk in staat is en heeft veel vermogen.

De andere elektrische motoren waarmee het merk komt moeten ook een ander publiek aanspreken, ze zijn licht en erg geschikt voor de stedelijke omgeving. De getoonde studiemodellen houden het midden tussen motorfiets en brommer en zijn opvallend rank. Hieronder het bijbehorende beeld.

De plannen van Harley Davidson zijn een aantal jaar oud. Wanneer de elektrische motoren van Harley Davidson op de markt zijn gebracht, kan de concurrentie worden aangegaan met elektrische motorfietsen van merken als Tacita en Zero.

Met dank aan Erik voor de tip

Beeld: openingsbeeld Harley Davidson Livewire, hieronder twee Future Electric bikes die tonen wat er nog in de pijpleiding zit bij het merk

Harley Davidson Future Electric (1)

Harley Davidson Future Electric (2)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zou wel eens tijd worden dat ze moderniseren. Anders bestaan ze over 5 jaar niet meer…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.