De auto-industrie eist van leveranciers steeds meer innovatieve en slimme oplossingen voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Laten we dus vooral de banden niet vergeten!

Op de 65e IAA, die plaatsvindt van 12 – 22 september 2013 in Frankfurt, toont bandenfabrikant Hankook hun actuele innovaties, prototypes en bandenconcepten; deze zijn allen afgestemd op de eisen voor toekomstige mobiliteit.

Blik op de toekomst: rijden zonder lucht en Smart Hybrid

De ingenieurs van Hankook stond als doel een zo laag mogelijk energieverlies voor ogen, toen zij een compleet nieuw autobandenconcept ontwikkelden. Met de Hankook i-Flex presenteert de onderneming prototypes van een Non-Pneumatic-Tyre, die bijdraagt het totale rendement van voertuig te verhogen en hierdoor de energiebalans te verbeteren. De voor circa 95 procent recyclebare, uit polyurethaan kunststof en in combinatie met de velg geproduceerde i-Flex is lichter dan traditionele wiel-band-combinaties en kan bovendien volledig zonder lucht. Zo moeten in de toekomst niet alleen het brandstofverbruik en de geluidsproductie worden verbeterd, maar moet ook de voertuigveiligheid worden verhoogd.

De Hankook eMembrane is nog zo’n toekomstgericht bandenconcept van de onderneming. De Red Dot Design Award winnaar uit 2013 is gebaseerd op een zogenaamd Smart-Hybrid-design: door constructieve veranderingen binnen in de band is het membraanconcept in staat om profiel en contour aan te passen aan de betreffende rijsituatie. Zo kan bijvoorbeeld het midden van het profiel in de ecomodus worden omhoog gebracht en kan het opstaande vlak worden verkleind: dit heeft door de verminderde rolweerstand een lager brandstofverbruik als gevolg.

Actuele bandintroducties: uitgebreid voertuigpark met AA-bandenlabel

De bandenfabrikant completeert dankzij de vele innovaties voor het modeljaar 2014, onder andere binnen het Ultra-High-Performance-segment, zijn meer dan succesvolle productassortiment. Voor het eerst uitgerust met de Ventus S1 evo² SUV is een wegvariant te zien, die bedoeld is voor het populaire segment sportieve universele voertuigen van het van de motorsport afgeleide Hankook vlaggenschip. Daarnaast completeert met de gloednieuwe Ventus V12 evo² een ultramoderne, hoogwaardige aanpasbare brede band de sportieve Performance Line-up van de fabrikant.

Gelet op het Europese bandenlabel en zijn bijzondere eisen aan zowel milieuvriendelijkheid als veiligheid, brengt Hankook nieuwe varianten met AA-label uit zijn high-end conformband Ventus Prime² en de zuinige Kinergy eco op de markt: deze kunnen reeds voor het komende zomerbandenseizoen in Europa in bepaalde maten worden besteld.

hankook band


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.