In 2013 stelt het ministerie van Economische Zaken €500.000 beschikbaar voor ondernemers die op het gebied van elektrisch vervoer een nieuw product willen ontwikkelen, maar daar niet voldoende middelen of kennis voor hebben.

Innovatievoucher
Ondernemers kunnen dan een zogeheten ‘innovatievoucher’ krijgen; een tegoedbon waarmee een bedrijf naar een kennisinstelling kan stappen om expertise in te kopen. Met de innovatievoucher wil het ministerie van Economische Zaken startende ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) stimuleren meer gebruik te maken van de kennis over elektrisch vervoer bij kennisinstellingen.
Ruimte om te innoveren

‘Ongeveer 100 startende ondernemers krijgen op deze manier de kans en de ruimte om te innoveren en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de verduurzaming van onze mobiliteit’, aldus minister Kamp van Economische Zaken.

Ontwikkeling kennis elektrisch vervoer
Zoals bekend komen er steeds meer elektrische voertuigen op de markt en dat maakt elektrisch vervoer economisch interessant. Jonge startende ondernemingen spelen hierin een belangrijke rol. Zij zetten vaak nieuwe producten of diensten in de markt. Juist voor hen is het lastiger om geld vrij te maken voor de ontwikkeling van kennis over elektrisch vervoer. Kennis die wel aanwezig is bij kennisinstellingen zoals TNO, de TU Delft, de Hogeschool Rotterdam en de TU Eindhoven


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.