Het Nederlandse GUTTS, ’s werelds eerste leverancier van duurzame race-brandstoffen, introduceert GEM Fuel voor het 2013 FIA Junior WRC seizoen. De multiblend racebrandstof bestaat uit benzine, bio-ethanol en bio-methanol en maakt zijn debuut tijdens de Acropolis Rally van Griekenland.

GUTTS is hiermee de officiële 2013 brandstofleverancier van het FIA Junior WRC. Met het gebruik van de nieuwe biobrandstof ondersteunt het kampioenschap het doel van FIA om de motorsport te verduurzamen. Jarmo Mahonen, Directeur FIA WRC: “FIA zoekt oplossingen voor het reduceren van de ecologische voetafdruk van mobiliteit in het algemeen, en met name de motorsport. Ons kampioenschap kan een heus testgebied zijn voor deze innovatieve biobrandstof, die onze drijfveer voor een duurzamere motorsport ondersteunt.”

M-Sport, die de Ford Fiesta R2’s levert aan het Junior WRC, was betrokken bij de evaluatie van de brandstof in januari 2012. Een uitgebreide test vergeleek de prestaties en het verbruik van drie brandstoffen, waaronder GEM Fuel. Deze grondslag en verdere ontwikkeling heeft geleid tot het debuut van de Fiesta R2 op GEM Fuel in de Acropolis Rally van Griekenland eind juni.

GEM Fuel is een ternaire brandstofmix bestaande uit reguliere benzine, bio-ethanol en bio-methanol. Het heeft een grotere biomassa en reduceert de CO2-uitstoot met 70% in vergelijking met gewone benzine. De ontwikkeling en inzet is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen Abengoa, BioMCN, Eurol, Methanex en het Methanol Instituut. Deze partners zijn leidende organisaties op het gebied van innovatieve automotive-, smeermiddel- en brandstofoplossingen.

De productie en distributie van GEM Fuel wordt verzorgd door het Nederlandse GUTTS. Door nauw samen te werken met overheden, raceteams, organisatoren en de auto-industrie, heeft het veilig en succesvol gebruik van duurzame brandstoffen een vlucht genomen. Volledig opgenomen in het reglement, samen met effectieve PR en marketing, is er nu een groot aantal teams in verschillende series die op duurzame brandstof rijden.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.