Tesla Model 3
Is het dan zo erg geweest? Consumer Reports, een Amerikaanse consumentenbond, zorgt voor eerherstel van de Tesla Model 3 en Model S.

Niemand die ooit Tesla’s bij bosjes op de vluchtstrook heeft zien staan, nimmer zijn de Amerikaanse ev’s een enorme ramp op het gebied van betrouwbaarheid geweest. Toch heeft de tamtam zijn werk gedaan, waardoor bij sommigen de gedachte heeft kunnen ontstaan dat een Tesla onbetrouwbaar is en in elk geval belabberd is afgewerkt. Het is niet verkeerd dat Consumer Reports zorgt voor eerherstel.

De productie van de Tesla Model 3 is defitief onder controle – de aantallen die men fabriceert zijn overigens enorm. Veelvuldige wijzigingen aan het productieproces, gecombineerd met een lichte mate van improvisatie behoren dus tot het verleden. Niet langer zijn er problemen met een vastzittende vergrendeling of portieren die niet naar behoren functioneren. De Tesla Model S heeft niet langer te kampen met lakproblemen of een matige afwerking, verder is er minder vaak sprake van elektronicaproblemen. Essentialia als de Autopilot, camera’s en gevarenlichten doen het nu gewoon goed. Er wordt in het algemeen gesteld dat de bouwkwaliteit van de beide modellen op orde is. De plaatwerkdelen zijn voldoende goed gemonteerd en de kofferbakkleppen – trunks en frunks – sluiten af zoals mag worden verwacht.

Bij de Tesla Model X worden nog wel enige kritische kanttekeningen gemaakt. De falcon doors zijn verre van probleemloos, bijgeluiden en lekkages.

Menig Tesla-eigenaar klaagt overigens over vastlopers; zo nu en dan haperen de schermen. Consumer Reports heeft onderzoek gedaan onder zijn eigen leden en is zo tot deze resultaten gekomen. Als merk staat Tesla op plek 23 van de betrouwbaarheidslijst. Volvo en Volkswagen scoren slechter en de top 3 wordt gevormd door Lexus, Mazda en Toyota.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.