Alle begin is moeilijk? De eerste exemplaren van de Polestar 2 blijken niet foutloos te zijn.

Polestar heeft aangekondigd dat er een terugroepactie komt voor de eerste volledig elektrische auto van het merk, de Polestar 2. Er dienen enige onderdelen te worden vervangen om technisch malheur te voorkomen. Overigens na een eerdere mededeling dat de auto uit zou kunnen vallen tijdens het rijden.

Het gaat om de omvormer. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de in het accupakket opgeslagen energie wordt geleverd aan de elektromotoren. Het betreft een totaal van 4.586 auto’s. Ook de High Voltage Coolant Heater (HVCH), de warmtepomp, is niet vrij van problemen. Dit onderdeel zorgt zowel voor verwarming van het interieur als van het accupakket. Bij 3.150 werkt dit onderdeel mogelijk niet goed en is vervanging nodig.

Vanaf maandag 2 november wordt er contact opgenomen met de eigenaars wier auto’s terug in de werkplaats worden verwacht. Er wordt van de nood een deugd gemaakt, Polestar zorgt ervoor dat gelijk als de (mechanische) onderdelen worden vervangen, de software naar de laatste versie wordt ge├╝pdatet.

In Nederland is de Polestar 2 ongeveer 950 keer geleverd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.