Wat voor auto zouden we mogen verwachten, dat is de vraag nu de eerste zaken over deze Volkswagen zijn onthuld.

Ooit werd de nood gevoeld om Volkswagen zijn naam als prestigieuze autobouwer te laten vestigen. Het was ergens na het jaar 2000 en ineens was er een Phaeton – volgens de Griekse mythologie een godenzoon die als een ware joy rider de zonnewagen van pa misbruikte – en een Touareg – een volk van nomadische veetelers uit Afrikaans woestijngebied. Dat het om respectievelijk een luxe sedan en een imponerende suv gaat behoeft hier waarschijnlijk geen toelichting.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Na jaren van vrij gemiddelde auto’s, van Polo’s en Golfjes, zijn we nu de ID-reeks beland. Een knappe zet en een overtuigde keuze om vooral ev-bouwer te worden, maar een elektrisch topmodel geeft pas echt blijk van overtuiging. Daarom is project Trinity gestart, hoe de drie-eenheid eruit komt te zien is volkomen onduidelijk. Het zal vanzelfsprekend het beste zijn wat Volkswagen te bieden heeft. Een elektrisch en aerodynamisch topmodel, dat bovendien zelfrijdend is.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de auto gezamenlijk met Audi ontwikkeld. Het Ingolstadter merk is bezig met project Artemis. Het is de vraag welk merk uit de VAG-groep de derde is. Mag een ultieme Skoda worden verwacht, of zal het wellicht toch een Porsche zijn?

Een aantal jaar geduld is nodig, de Audi is er rond 2024 en de Volkswagen zal zeker niet eerder debuteren.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.