Grootste Europese elektrische stadsbusvloot naar Eindhoven
Naast Eindhoven stapt ook Helmond over.

Vanaf volgende week zondag is het zover. Dan zal de busvloot van Eindhoven en Helmond worden versterkt met 43 volledige elektrische stadsbussen. De vloot zal straks bestaan uit reguliere stadsbussen met een verbrandingsmotor en emissievrije stadsbussen.

Het is de grootste emissievrije stadsbusvloot van Nederland én van Europa. Daarmee pakken Eindhoven en Helmond dus een primeur. Het buspark gaat rijden onder de naam van Bravo. Dit is de Noord-Brabantse tak van Connexxion-dochter Hermes.

De 43 emissievrije stadsbussen kunnen in een halfuurtje worden opgeladen. De busterminal in Eindhoven beschikt over 43 oplaadpunten waardoor theoretisch alle bussen een eigen plekje krijgen. De elektrische stadsbussen beschikken over een actieradius van zo’n 80 kilometer.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Cool. Ze mogen wel voortmaken met de elektrificatie van het OV. Die gigantische diesels zijn een ramp om naast te staan met je velootje…

Welke busmaatschappij rijdt met rode bussen trouwens? Werk vlak bij VDL België en zie elke drie dagen zo’n bendy als op de foto buitenrollen in het rood…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.