In september is Amsterdam het centrum van de wereld op het gebied van elektrische mobiliteit. Dan wordt de Professional Passionates Electric Rally gereden met meer dan 200 elektrisch aangedreven auto’s. Met dit grote aantal zal de rally naar verwachting als grootste elektrische autorally ter wereld een vermelding krijgen in het Guinnes Book of Records.

Het evenement is bedoeld om Nederlandse beleidsbepalers en -beïnvloeders, zoals CEO’s, politici en journalisten, kennis te laten maken met elektrisch rijden en hen te inspireren om elektrisch rijden in hun beleid door te voeren en te promoten. De rally maakt deel uit van het tweede Professional Passionates E-Event, dat naast de rally bestaat uit een symposium over de laatste stand van zaken van elektrische mobiliteit en de uitreiking van E-Mobility Awards aan de meest vooruitstrevende bedrijven op het gebied van elektrische mobiliteit in Nederland.

Organisator van de tweede Professional Passionates Electric Rally, Lodewijk Beijst, licht de keuze voor Amsterdam toe: “Hoewel veel andere Nederlandse steden geïnteresseerd waren om de rally naar hun stad toe te halen, waren de aangeboden locaties, faciliteiten en omstandigheden in Amsterdam ideaal. We wilden vooral locaties hebben die recht doen aan ons evenement. Tegen een start in het Olympisch Stadion, waarbij alle ruim 200 elektrische auto’s rond het veld staan opgesteld, kunnen natuurlijk niet veel andere locaties op. Daarnaast heeft de gemeente Amsterdam een grote betrokkenheid bij het evenement getoond en heeft Amsterdam middels ‘Amsterdam Elektrisch’ een actief beleid op het gebied van elektrische mobiliteit in de stad.”

Naar verwachting zullen ruim 200 CEO’s politici, journalisten en bekende Nederlanders aan het evenement deelnemen. Deelnemers kunnen met eigen elektrische auto’s deelnemen of met auto’s die door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Alle elektrische automerken en typen zullen vertegenwoordigd zijn en er is een goede kans dat de rally zelfs enkele officiële Nederlandse elektrische autoprimeurs zal hebben.

De eerste rally in 2011 was een groot succes met ruim 125 CEO’s, politici, journalisten en bekende Nederlanders zoals Jan Peter Balkenende, Jan Kees de Jager, Camiel Eurlings, Tex Gunning (AkzoNobel), Peter Bakker (ex-CEO TNT), Stef Kranendijk (CEO Desso), Ruud Koornstra (CEO Tendris), Ward Vleugels (CEO QPark), Jan Lammers, Tim Coronel, Beau van Erven Dorens, Harm Edens en Hanna Verboom.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.