Hoe denkt Europa over elektrisch rijden? Nou, bijster positief zo blijkt uit een onderzoek.

Het begint steeds gewoner en betaalbaarder te worden om elektrisch te rijden. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Dat komt door het uitbreidende aanbod van modellen en subsidies die diverse landen verstrekken op de aanschaf van een nieuwe of gebruikte elektrische auto.

Nissan was er vroeg bij met de Leaf. Datzelfde Nissan heeft onderzoek laten doen hoe Europeanen denken over de elektrische auto. Uit het onderzoek komt naar voren dat 70 procent van de Europeanen de aanschaf van een elektrische auto wel ziet zitten. 49 procent van de ondervraagden geeft aan dat de positieve impact op het milieu een belangrijke reden is om een EV te overwegen.

De Japanse autofabrikant ondervroeg 7.000 automobilisten in Europa. Het is het grootste onderzoek dat Nissan in Europa heeft gedaan op het gebied van elektrisch rijden. Rijders die al de overstap hebben gemaakt zijn uiterst positief. 89 procent van de elektrische autobezitters zegt dat de overstap de juiste beslissing was. 74 procent zegt zich meer ontspannen te voelen aan boord van een EV. Verder zegt 77 procent van de ondervraagden dat het makkelijker rijden is in een elektrische auto als je deze vergelijkt met een voertuig met een verbrandingsmotor.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.