Audi e-tron
De trage bureaucratische molens moeten sneller gaan draaien.

Elektrisch rijden, maar zonder te beschikken over een eigen oprit met privé laadpunt? Dat betekent publiek laden. Geen punt uiteraard, want het aanbod aan laadpunten is heel behoorlijk. Nederland behoort tot de koplopers. Toch is het niet direct gemakkelijk om een nieuw laadpunt geplaatst te krijgen. Het vergt vooral de nodige tijd.

Groningen wil de wachttijd aanzienlijk verkorten. De stad doet dat door nu alvast te kijken naar mogelijke locaties voor nieuwe laadstations en door in gesprek te gaan met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden over het onderwerp. Komt er eenmaal een aanvraag binnen voor een laadpunt, dan kan er in het vervolg snel worden gehandeld. Nu staat er nog een duur van vijftien (!) weken voor plaatsing van een nieuw publiek laadpunt. Per aanvraag wordt naar een locatie gezocht en dan wordt een verkeersbesluit genomen. Vandaar.

Het plan maakt deel uit van de Visie openbare laadinfrastructuur Groningen 2025. De gemeente Groningen heeft momenteel ruim 150 openbare laadpalen, daaraan moeten er in de komende drie jaar ongeveer 400 worden toegevoegd.

Foto: Audi e-tron in Groningen door @fabiancarspoter (sic) op Autojunk


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.