Mitsubishi trekt zijn handen af van het Nederlandse NedCar, en dat betekent dat de fabriek in Limburg gesloten zal worden. Tenzij er op de valreep een partij wordt gevonden die er wil produceren. GroenLinks wil dat minister Verhagen de kansen gaat onderzoeken om bij autofabriek Nedcar elektrische auto’s te gaan produceren. Kamerlid Klaver gaat dit vandaag voorstellen tijdens het debat over de toekomst van Nedcar in de Tweede Kamer.

Klaver was gisteren bij de manifestatie van 1000 werknemers van Nedcar op het Malieveld in Den Haag gaat. “In totaal staat de werkgelegenheid van zo’n 3.000 mensen op het spel met het vertrek van Nedcar. Wij willen dat deze mensen een garantie op werk krijgen, maar dan zal er nu al actie ondernomen moeten worden.” aldus Klaver.

Volgens Klaver past het bij elkaar brengen van partners om in Born elektrische auto’s te bouwen binnen de visie van Verhagens Green Deal. “Verhagen zegt de ambitie te hebben dat de overheid een katalysator kan zijn bij het bereiken van groene doorbraken. Dat kan hij nu waarmaken. Er zijn eerder initiatieven geweest om elektrische auto’s te gaan bouwen in Born,” aldus Klaver.

GroenLinks wil dat Verhagen de mogelijkheid gaat onderzoeken om als Rijksoverheid met andere overheden elektrisch rijden te stimuleren. Klaver: “De markt voor elektrische auto’s staat op het punt geweldig te gaan groeien, daar kan Nedcar een graantje van meepikken. Veel Europese landen hebben groet orders geplaatst. Laat Verhagen eens met andere overheden kijken of er een inkoopconsortium gevormd kan worden voor elektrische auto’s opdat Nedcar binnen de europese aanbestedingsregels meer kansen krijgt.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.