GroenLinks Zuid-Holland lanceerde een website die automobilisten moe helpen met de overstap naar een elektrische auto.

Twee vliegen in een klap: een impuls voor innovatie en economie en een bijdrage aan gezonde lucht. Dat is het doel van de website van GroenLinks Zuid-Holland, die samen met de lijsttrekkers van de grootste steden van Zuid Holland werd gelanceerd. “Zuid Holland heeft de vuilste lucht en de meest ouderwetse, vervuilende olie-industrie van Nederland”, zegt Berend Potjer van GroenLinks Zuid-Holland. “Er sterven meer mensen door luchtverontreiniging dan door verkeersongevallen. Met dit initiatief stimuleren wij zowel gezonde lucht als gezonde economie.”

Op de website kan worden gekozen uit diverse producten en diensten: van auto, fiets tot laadpaal. Een eenvoudig rekenmodel biedt inzage hoeveel financieel voordeel elektrisch vervoer oplevert. Voor wie de overstap wilt maken, wordt de subsidieaanvraag gratis en volledig uit handen genomen.

De overstapservice werd afgelopen zaterdag onder grote belangstelling geïntroduceerd tijdens het seminar ‘Recht op Schone Lucht’ in Rotterdam, waar onder andere DMCR en de Rekenkamer van Rotterdam de ernst van de luchtverontreiniging in Zuid-Holland schetsten.

Klik HIER om de website te bezoeken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.